Vigeo är latin och står för:

1. Att vara aktiv, att sträva framåt
2. Att vara stark och kraftfull
3. Utvecklas och växa som människa


Vår historia

Vigeo grundades 2014 och bedrev ursprungligen gruppträning mot företag med syfte att skapa hälsa och gemenskap hos de anställda. Mikaela och Josephine arbetade med träning och hälsa flera år innan de startade Vigeo och har båda samma strävan av att vilja hjälpa människor till en bättre och sundare livsstil. Att röra på sig, men att även göra det hållbart och skadefritt. Att skapa en aktiv och rörlig vardag utan smärta.

Parallellt med jobb som personliga tränare och gruppträningsinstruktörer studerade de sedan på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan för att utöka sin kunskap om kroppen som helhet.

 

Vi som arbetar på kliniken

Josephine

jos.png

Vem är jag? 
Jag är en aktiv person med mycket energi. Har bakgrund som elitsimmare. Studerade nutrition på Long Island University i New York där jag även simmade. Efter elitsatsningen fortsatte jag ett aktivt liv där jag hittade både löpning och cykling, vilket ledde mig till triathlon träning. Gillar att nöta på länge, så det vart den längsta distansen som lockade mest.

Hur hittade jag kiropraktiken? 
Under mina simmande år fick jag behandling hos kiropraktor och blev fascinerad av hur det kunde hjälpa mig att bli en bättre idrottare. Efter avslutad college utbildning flyttade jag hem till Stockholm och påbörjade studierna till kiropraktor på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. 

Som terapeut vill jag kunna hjälpa andra till att vara sitt bästa jag. 

Mikaela

Vem är jag? 
Jag är en aktiv, energisk och initiativrik person. 
Arbetat många åren inom servicebranschen. Har alltid varit en aktiv person och utvecklade idrottsintresset vidare genom att studera Idrottspedogog på Lillsveds Idrottsfolkhögskola. Läste därefter till massör och personlig tränare för att sedan utbilda mig till kiropraktor. Idrottar och lever ett aktivt liv och antar gärna en utmaning då och då. Utöver kiropraktiken har jag också ett uppdrag som fysio åt svenska folkets Damkronor. 

IMG_1834 (1).jpg

Hur hittade jag kiropraktiken? 
Kom i kontakt med kiropraktiken då jag arbetade som personlig tränare. Mötte ett flertal klienter med smärtproblematik som inte kunde hjälpas med enbart träning. Vårdyrket låg i familjen där de flesta arbetar inom hälsa och sjukvård, har därför ett djupgående intresse för att hjälpa människor. Bestämde mig att söka efter fler redskap för att kunna hjälpa människor på ett mer varaktigt sätt.

Mitt syfte som terapeut är att skapa förutsättningar till en smärtfri och mer rörlig vardag.


Hur träffades vi?  
Arbetskollegor på gymkedja där vi fick förfrågan av företag att bedriva friskvård med tema hälsa. Vi valde att göra detta gemensamt och sedan 2014 har företaget Vigeo utvecklats.

Vår vison  
Vårt mål är att hjälpa människor till en smärtfri och friskare vardag!